Resa till Uppsala

Tåg

För att resa till start med tåg kan du använda Resrobot. För resor från utlandet kan du läsa mer på Seat 61 eller söka förbindelser från hela Europa på Deutsche Bahn.

I Sverige går det att ta cykel utan cykelväska på många busslinjer, de flesta lokaltåg och några fjärrtåg - se kartan nedanför. På övriga fjärrtåg behöver du packa cykeln i en mjuk transportväska.

Cykel

Om du kommer med cykel kan du lämna in extra packning vid starten. Använd till exempel Roadfinder för att hitta vägar.

Bil

Om du kommer med bil finns parkeringsplatser vid Fyrishov nära målet. För parkering i flera dygn behöver du köpa parkeringsbiljett i receptionen. På Fyrishov finns också campingplats. Kom ihåg att vila tillräckligt efter målgång innan du kör bil.

Flyg

Om du kommer med flyg kan du ta SL-pendel från Arlanda C till Uppsala.

Cykel på kollektivtrafiken

På denna karta finns tåg (olika färg) och busslinjer (grå) där du i juli 2018 kan ta med cykel utan att behöva packa ner den i en väska. Om du packar ner den i en mjuk eller hård cykelväska kan du ta med cykel på flera tåg, och på Swebus Express.

De tåg som tar med cyklar är lokaltågen på sträckorna: Tåg i Bergslagen, UL, SL, Öresundståg, Pågatåg, Krösatåg, Västtrafik, Östgötatrafiken Tranås-Norrköping, Värmlandstrafik, X-trafik och Norrtåg. Utöver detta tar också TÅGAB (rosa på kartan) cykel på sträckorna Göteborg-Karlstad-Stockholm och till Mora. På SJ, Snälltåget, Blå Tåget och MTR Expressen behöver du ta loss hjul, vrida styret och packa cykeln i en väska.

På sträckan Västerås-Uppsala behöver du ta buss 874 med byte i Enköping, inte expressbuss 774 som inte tillåter cykel ombord.

På de flesta linjer gäller att cykel tas med i mån av plats i cykelställen, och kostar allt mellan 0 kr (UL, SL, Västtrafik) till en barnbiljett (Öresundstågen). Det finns några begränsningar i stationer, bland annat kan du inte ta med cykel utan väska på Stockholm C / Stockholm city eller på Arlanda C.

Om du vill resa utan cykelväska kan du till exempel ta TÅGAB tåg 7010 från Göteborg 7:45, byta i Kristinehamn till TÅBAG tåg 27056 och vara i Stockholm Södra 13:48. Därifrån går SL-pendel till Uppsala 14:07, framme 15:06. Boka Göteborg-Stockholm Södra på sj.se, välj bort snabbtåg och välj Kristinehamn som viaväg.

© 2018 Randonneur Stockholm
Om UTU
Policy för kakor och data